Blog

Perito Moreno was prachtig

20-02-2012 19:41

Gisteren naar Perito Moreno geweest  was prachtig. Niet gedacht dat dit na Antartica nog zoveel indruk zou maken. Zo inmens groot. Af en toe valen er stukken ijs naar beneden. Mooi om te zien en te horen. We hebben genoeg tijd om de Moreno van alle kanten te bekijken. Vanaf het water maar ook vanaf loopbruggen die prachtig door de natuur zijn aangelegd. Het verveeld dan ook niet omm hier een hele dag door te brengen. Heerlijk zonnetje. Met gevolg dat we toch verbrand zijn. Vandaag rustig aan gedaan in El Calafaten vanavond de bus naar El Chalten. waar we na ongeveer 4 uur rijden aankomen. We hebben een hotel met uitzicht op Fits Roy. We zullen hier een paar dagen vertoeven en heerlijk wat wandelingen maken.  De steden Ushuaia en El Calafaten zijn Echt toeristisch. Lekker weer te natuur in.

Nog anderhalve week te gaan.

24-01-2012 20:13

Nog anderhalve week te gaan voordat onze reis eindelijk kan beginnen. Het pakken is nog niet begonnen. Wel al verschillende noodzakelijke inkopen gedaan. Ook  alle mogelijke middelen tegen zeeziekte in huis gehaald. Ja, met één dikke teen op een boot ben ik al zeeziek. Wat doen we ons zelf aan?? Op Youptube zijn verschillende filmpjes te zien van de Drake Passage. Die moeten we maar niet meer bekijken.

De Drake Passage scheidt het zuiden van Argentinië en Chili van het Antarctische Schiereiland. Dit immense water staat bekend om zijn hoge golven en ruige weersomstandigheden. Het goede nieuws is dat slechts één op de drie overtochten echt ruig is. Het komt met regelmaat voor dat verschillende reizigers s'morgens het ontbijt overslaan omdat ze last hebben van zeeziekte. Hopelijk zullen de bandjes de primatour en de scopoderm pleisters hun werk goed doen........... ze zeggen dat je na een paar dagen vaak al geen last meer hebt. Laten we het hopen.

 

 

 

Eerste blog

16-01-2012 20:15

Onze mooie romantische hut.